nieuws

‘Misschien is de formule Brinkman uitgewerkt’

bouwbreed

‘Misschien is de formule Brinkman uitgewerkt’

De bouwlobby is afwezig in de Tweede Kamer. Een dag nadat het artikel in Dagblad Cobouw staat, galmt de dreigende boodschap nog als het geluid van een ongrijpbare boomerang na in de bestuurskamers.

Oplossingen blijven uit. Op het LinkedIn-discussieforum van Cobouw blijft het opvallend stil. Peter van Keulen, directeur van Public Matters, een lobby-adviesbureau, voelt zich vrijer om te praten. Zijn bureau heeft geen clienten in de bouw, maar de zoon van een aannemer heeft wel in de sector gewerkt. De directeur prijst Bouwend Nederland, maar legt ook een zwakke plek bloot.

Hoewel Brinkman “onmiskenbaar thuishoort in “de top tien van allerbesten lobbyisten” twijfelt Van Keulen of de CDA’er de bouwsector nog wel verder kan helpen. “Ik heb veel respect voor Brinkman, maar hij zit natuurlijk al een hele tijd bij Bouwend Nederland (sinds 1995, red). Op een gegeven moment is de formule uitgewerkt.”

Lees de reactie van Bouwend Nederland

Lees het commentaar van Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel