nieuws

‘Mijn creativiteit en energie gaan 24 uur per dag door’

bouwbreed Premium

Direct na zijn aantreden als regiomanager bij leegstandsbeheerder Camelot per 1 maart is Wiel van Hees (45) begonnen met een intensieve inwerkperiode van zes weken om de organisatie zowel in binnen- als buitenland goed te leren kennen. Voor zijn overstap was Van Hees regiodirecteur bij een arbodienst. Bij Camelot wordt hij verantwoordelijk voor de kantoren Eindhoven (de hoofdvestiging), Heerlen en Utrecht.

Vanwaar deze overstap?

“Met name doordat het bedrijf waar ik werkte ging inkrimpen van vier kantoren naar één hoofdkantoor. Ik kon wel blijven in een verkoopfunctie, maar dat ambieerde ik niet. Toen kwam Camelot in beeld. Na een uitvoerig traject ben ik begonnen als regiomanager: een nieuwe functie omdat Camelot Nederland heeft opgedeeld in twee regio’s, omdat de organisatie is gegroeid naar totaalaanbieder van leegstandsbeheer. Met diensten als beveiliging, beheer en onderhoud is het aanbod veel breder dan alleen antikraak wonen, waar de roots van Camelot liggen.”

Wat maakt u geschikt voor de functie?

“Mijn functie is drieledig. Ik ga een deel van de organisatie aansturen, ik ga coachen en sturen en ik ben verantwoordelijk voor de commerciële kant. In het verleden heb ik bewezen dat ik mensen goed kan meenemen in veranderingen en ontwikkelingen. Ook met die commerciële kant heb ik ruime ervaring, niet zozeer in de branche vastgoed, maar wel als het gaat om hoe een organisatie in elkaar zit en komen tot de kern.”

Wat gaat u precies doen?

“We openen een nieuw kantoor in Utrecht op 1 april en willen veel actiever worden op de Utrechtse markt. Dat zal in het begin een aandachtspunt zijn. En we willen anders kijken naar opdrachtgevers door ze meer als business­partners te zien en te kijken hoe ze meer rendement uit hun leegstand kunnen halen.”

Wat wilt u in een paar jaar bereiken?

“Mijn eigen ambitie steeds meer richten op marktontwikkeling om tot nieuwe producten en diensten te komen. Nu opereren we vooral commercieel uitvoerend, dat moet meer strategisch worden. Nederland is een concurrerende markt. Voor ons is het belangrijk dat we een betrouwbare partner zijn. Deze markt kent ook enkele aanbieders die even snel een pand willen vullen.”

Waar ligt u ‘s nachts wakker van?

“Mijn creativiteit en energie gaan 24 uur per dag door. Ik word wakker, krijg een idee en wil daar meteen iets mee. Op de meest vreemde tijden krijg ik creatieve ideeën.”

Wat is uw favoriete muziek?

“Muziek heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik heb een cd-winkel gehad en ben altijd dj geweest. Ik draai nog steeds op dancefeesten. Mijn muzieksmaak is heel breed, maar de laatste tijd houd ik erg van moderne wereldmuziek, zoals Gotan Project: klassieke tangomuziek, gecombineerd met dance. Muziek en dansen zijn prettige manieren om mijn hoofd leeg te maken, om door inspanning te ontspannen.”

Reageer op dit artikel