nieuws

Meldpunt moet misstanden uitzenders aan het licht te brengen

bouwbreed

Meldpunt moet misstanden uitzenders aan het licht te brengen

Minister Kamp (sociale zaken) gaat malafide uitzenders nog harder aanpakken. Een meldpunt moet helpen misstanden aan het licht te brengen.

Malafide uitzendbureaus zorgen nog steeds voor veel problemen. “Zij maken grote winsten ten koste van de overheid en bonafide uitzendbureaus en maken misbruik van hun werknemers”, schrijft Kamp in een brief aan de Tweede Kamer.

Voor hem is dat aanleiding de al ingezette strijd tegen malafide uitzenders verder aan te scherpen. Ook maakt de Inspectie SZW, los van de aandacht die de bestrijding van malafide uitzendbureaus al heeft, twaalf extra inspecteurs en rechercheurs vrij voor de aanpak van illegale tewerkstelling, belasting- en premiefraude en onderbetaling in de uitzendsector.

Lees meer over het meldpunt Malafide Uitzendbureaus 

Reageer op dit artikel