nieuws

Markt ‘bar en boos’ voor bouwdivisie Ballast

bouwbreed

Markt ‘bar en boos’ voor bouwdivisie Ballast

Ballast Nedam houdt er sterk rekening mee dat de winst uit zijn bouw- en ontwikkelingsactiviteiten dit jaar vrijwel geheel zal verdampen.

De “barre marktomstandigheden” maken het volgens topman Theo Bruijninckx bijna onmogelijk om nog een positief resultaat te boeken. “Het volume in de bouw- en vastgoedsector zal in 2012 met een paar procenten dalen”, zei hij bij de presentatie van de jaarcijfers.

De grootste divisie van Ballast Nedam was afgelopen jaar nog goed voor een winst van 8 miljoen euro op een omzet van 642 miljoen. Dit jaar verwacht Bruijninckx dat Bouw in het meest gunstigste geval een heel klein plusje zal boeken. Dat laatste is vooral een kwestie van hopen “want de markt is echt bar en boos en zal dat ook nog even blijven.”

Reageer op dit artikel