nieuws

Maharishi doen opnieuw 
poging sloop klooster

bouwbreed

De stichting Meru heeft voor de derde keer een sloopvergunning aangevraagd voor het monumentale klooster Sankt Ludwig.

Het monumentale klooster op het terrein van de aanhangers van de Maharishi in Vlodrop (Limburg) moet plaats maken voor een groot academisch complex. Een derde van die nieuwbouw is al gerealiseerd. “We hebben die vierkante meters heel hard nodig, en willen niet aankijken tegen een bouwvallige ruïne”, aldus woordvoerder Rik Jung van Meru.Twee eerdere sloopaanvragen werden in hoogste instantie afgewezen.Onlangs nog besliste de Raad van State dat St. Ludwig een rijksmonument is, waarmee een sloopaanvraag van tafel werd geveegd. Desondanks vroeg Meru bij de gemeente Roerdalen een nieuwe sloopvergunning aan.

Onderbouwd

Jung zei gisteren dat het mogelijk is een sloopvergunning voor monumenten aan te vragen. Dat heeft Meru dan ook gedaan. “Bovendien is onze aanvraag nu beter onderbouwd dan de vorige keren. Vandaar dat we opnieuw aan dit avontuur zijn begonnen.”Hij denkt dat deze derde keer wel succesvol zal zijn. Wel kan het nog jaren duren voor de sloop kan beginnen. Dit omdat het burgercomité Sankt Ludwig gisteren de messen sleep en aankondigde opnieuw naar de rechter te zullen stappen om sloop te voorkomen.

Reageer op dit artikel