nieuws

Knelpunten voor PV-systemen

bouwbreed

Knelpunten voor PV-systemen

Problemen bij netkoppeling blijven het grootste knelpunt voor de soepele invoering van fotovoltaïsche systemen. Dat blijkt uit het PV-legal project, een Europese inventarisatie naar de belemmeringen die de invoering van duurzame energie vertragen.

Nederland scoort volgens Arthur de Vries van brancheorganisatie Holland Solar nog betrekkelijk goed. Maar in omringende landen is de bureaucratische rompslomp rond de invoering soms alleen maar toegenomen. In Spanje geldt nu een doorlooptijd van 89 weken om alle vergunningen rond te krijgen voor een PV-systeem op een dak van een commercieel gebouw. Als opvolger van het PV Legal project start in mei dit jaar een nieuw europees project genaamd PV Grid.

Reageer op dit artikel