nieuws

JCB zet in op nieuwe dieselmotor

bouwbreed

JCB zet in op nieuwe dieselmotor

De Britse materieelbouwer JCB laat op de Parijse machinevakbeurs Intermat een aantal nieuwe machines zien waarin de eveneens nieuwe motor Dieselmax 444 is gemonteerd.

De nieuwe machines zijn onder meer graafmachines van de serie JS. De Dieselmax 444 voldoet aan de emissie-eisen die Europa stelt in de norm Stage 3b voor uitlaatgas ‘in het terrein’. Deze eisen komen in grote lijnen overeen met die van Euro 4 voor vrachtwagens. Dezelfde motor zit ook in de nieuwe bandengravers JS145W en JS160W. Tot nog toe monteerde JCB daarin motoren van Isuzu. De Dieselmax wordt al langer gebruikt in de laadgraafcombinaties en de Loadall verreikers van de Britse producent.

De Intermat wordt van 16 tot en met 21 april gehouden in het expositiecentrum Paris Nord Villepinte

Reageer op dit artikel