nieuws

Hunter Douglas ziet winst bijna halveren

bouwbreed Premium

De nettowinst van Hunter Douglas is het afgelopen jaar nagenoeg gehalveerd tot omgerekend 59,3 miljoen euro. Dat heeft de producent van raambekleding, plafond- en gevelsystemen en andere bouwproducten gisteren bekendgemaakt. Door de verslechterde woningmarkt in vooral Europa en Noord-Amerika zijn de winstmarges onder druk komen te staan. Hunter Douglas trof bovendien een eenmalige reorganisatielast van […]

De nettowinst van Hunter Douglas is het afgelopen jaar nagenoeg gehalveerd tot omgerekend 59,3 miljoen euro. Dat heeft de producent van raambekleding, plafond- en gevelsystemen en andere bouwproducten gisteren bekendgemaakt.

Door de verslechterde woningmarkt in vooral Europa en Noord-Amerika zijn de winstmarges onder druk komen te staan. Hunter Douglas trof bovendien een eenmalige reorganisatielast van ruim 23 miljoen. Het concern, dat in 2011 goed was voor een omzet van 1,97 miljard, verwacht dat ook dit jaar de marktomstandigheden in Europa en Noord-Amerika lastig blijven. In Azië en Latijns-Amerika voorziet het bedrijf daarentegen groei. Hunter Douglas maakte verder bekend dat de onderneming zijn beleggingsportefeuille volledig gaat afbouwen. Dit jaar zorgden de beleggingen voor een verlies van 14,2 miljoen.

Reageer op dit artikel