nieuws

Hoogersmilde heeft nieuwe zendmast

bouwbreed

De nieuwe zendmast voor de toren in Hoogersmilde is in productie. “We zijn aan het lassen en verzinken”, meldt Sander Kwintenberg van Voortman Staalbouw uit Rijssen.

Ondanks de monumentale status van de toren, wordt het een uit stalen buizen samengestelde open vakwerkmast. De mast die op 15 juli vorig jaar instortte door brand was een gesloten stalen mast. BAM heeft de schade aan de betonnen toren hersteld. Het monument wordt onder meer gebruikt als datacenter, de wind zorgt voor de koeling van de apparatuur. Mastbeheerder Novec heeft VolkerWessels Telecom opdracht gegeven een nieuwe zendmast te plaatsen. Voortman Staalbouw levert de thermisch verzinkte vakwerkmast. Al tijdens de opbouw monteert VolkerWessels Telecom de kabels en het antennesystemen in de mast. Dat levert tijdwinst op, zodat de zenders in de zomer alweer in gebruik genomen kunnen worden. De toren en de nieuwe mast zijn samen zo’n 290 meter hoog.

Reageer op dit artikel