nieuws

Hangend glas

bouwbreed

Hangend glas

Met het vervangen van 24 gebogen glaspanelen is het dak van de Broerekerk in Bolsward weer als nieuw. De middeleeuwse kloosterkerk brandde in 1980 tot de grond toe af en werd in 2006 tot evenementengebouw verbouwd.

Direct na de plaatsing van de glazen kap ontstonden barsten en scheuren in de gelamineerde panelen. De problemen vloeiden voort uit de productietechnieken voor het krommen en harden van glas, die bij glasproducenten toen nog in de kinderschoenen stonden, aldus de bouwer, Octatube in Delft. De eerste 24 panelen van dak werden in 2010 vervangen. Met de vervolgwerkzaamheden is tot deze week gewacht, zodat met zekerheid vastgesteld kon worden welke panelen mankementen vertoonden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels