nieuws

Gunningscriteria Twente aangescherpt

bouwbreed Premium

De gunningscriteria voor de exploitatie van de nieuwe commerciële luchthaven in Twente zijn op een onderdeel flink aangescherpt.

De exploitant moet binnen 10 jaar voor 100 procent gebruik maken van hernieuwbare energie (wind-, water-en zonne-energie of biomassa). Dat is tien jaar eerder dan aanvankelijk in de aanbesteding was opgenomen.

Deze maatregel is een uitvloeisel van een motie van Provinciale Staten, samen met de gemeente Enschede voor 50 procent grondeigenaar van het luchthavengebied. Verder krijgen alle niet-winnende aanbieders elk een inschrijfvergoeding van 100.000 euro. Op advies van de Tenderboard heeft ADT, de uitvoerende organisatie voor de aanbesteding, hiertoe besloten. De vergoeding vormt een gedeeltelijke compensatie van de kosten die de inschrijvers moeten maken voor onderzoek voor hun plan.

De concessie-overeenkomst en het aanbiedingsdocument werden afgelopen woensdag aangeboden aan de Provinciale Staten en de gemeenteraad van Enschede. De Staten zullen in maart oordelen over de stukken.

Reageer op dit artikel