nieuws

Groningen Seaports doet aan social return

bouwbreed

Groningen Seaports doet aan social return

Groningen Seaports gaat werk maken van social return. Aannemers die werk voor het havenbedrijf uitvoeren moeten werklozen aannemen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Harm Post van het havenbedrijf heeft hierover gisteren een convenant afgesloten met de Werkpleinpartners UWV en gemeenten.

Het havenbedrijf is overigens al bezig met het project samen met UWV. Inmiddels heeft deze samenwerking en werkwijze geleid tot 29 succesvolle bemiddelingen van mensen uit de regio die weinig kans hadden op werk.

Om tot invulling te komen van deze banen, is er nauw overleg tussen Groningen Seaports, de aannemer en het Werkplein. Samen stellen ze vast welke vacatures het meest geschikt zijn in dit kader. Vervolgens maakt het Werkplein een voorselectie van kandidaten uit de doelgroep en worden ze voorgesteld aan de aannemer.

Reageer op dit artikel