nieuws

Gemeente Buren overwint Nuon in gevecht over bouwleges

bouwbreed Premium

Gemeente Buren overwint Nuon in gevecht over bouwleges

Wat bepaalt de bouwkosten van een windmolen en dus de bouwleges die een gemeente kan vragen? Daarover is al jaren juridische strijd. Ook in Lienden.

Nuon en de gemeente Buren vochten tot voor het gerechtshof over de leges voor vier windmolens daar. Vorig jaar stelde de Arnhemse rechtbank Nuon in het gelijk. Maar het Arnhemse hof draaide die beslissing terug. Nuon moet nu de volledige leges van 90.950 euro betalen.

Punt van geschil is de vraag wat tot het bouwwerk zelf behoort. Fundering, mast en gondel, zo redeneert Nuon. De rest is bedrijfsinstallatie en dat valt buiten de bouwleges. Maar in 2009 rekende Buren leges over windmolens inclusief rotorbladen, rotoras, tandwielkast en generator.

Reageer op dit artikel