nieuws

Fusie moet Schouten door crisis helpen

bouwbreed Premium

Fusie moet Schouten door crisis helpen

Bouwbedrijf Schouten en projectontwikkelaar Schouten de Jong worden in elkaar geschoven. Dit moet er onder meer voor zorgen dat de omzet van het bouwbedrijf op peil blijft. “Kiezen voor een andere bouwpartij wordt een uitzondering.”

Geen interesse, luidt het antwoord van de directies van de bedrijven als zich rond 2008 verschillende overnamepartners melden, grote bouwbedrijven en projectontwikkelaars. “Wij staan voor 75 jaar zelfstandig ondernemen”, zegt Chris Schouten, directeur van het bouwbedrijf uit Leidschendam. “Dat geef je niet zomaar op.” Maar dat was voor de crisis, toen de omzet van de zusterbedrijven nog rond de 60 miljoen euro lag. “ De afgelopen jaren lag dat iets lager, rond de 45 miljoen euro”, geeft financieel directeur Michel Zaadhof van Schouten de Jong toe. “Er is buiten nu eenmaal minder werk op te halen.”

Reageer op dit artikel