nieuws

Focus Hochtief op energie en verkeersinfrastructuur

bouwbreed

Focus Hochtief op energie en verkeersinfrastructuur

Hochtief zet komende jaren zwaar in op de sectoren energie en verkeersinfrastructuur. De bouwer uit Essen heeft een orderportefeuille opgebouwd van 48,7 miljard euro.

Topman Frank Stieler rekent in de sector energie de komende vijf jaar een groei van 40 procent. De activiteiten op het terrein van verkeersinfrastructuur zullen volgens hem 30 procent toenemen. Als derde speerpunt richt de onderneming zich op de realisering van wereldsteden. De topman verwacht dit jaar een winst te boeken die maar weinig onder het niveau van topjaar 2010 zal liggen.

Vorig jaar haalde Hochtief voor 25,4 miljard euro aan nieuwe projecten binnen. In 2010 lag de lat bij 29,6 miljard. Cijfermatig betekent de orderportefeuille van 48,7 miljard euro dat Hochtief voor ruim 22 maanden werk op de plank heeft liggen.

Reageer op dit artikel