nieuws

Faillissement van ontwikkelaar Heja aangevraagd

bouwbreed

Eén van de schuldeisers van Heja heeft het faillissement aangevraagd van de noodlijdende Bredase projectontwikkelaar. Het gaat om vastgoedverhuurbedrijf Veem & Overslagbedrijf Breda, dat nog achterstallige huurinkomsten tegoed heeft van Heja.

De projectontwikkelaar probeert al enkele maanden een oplossing te vinden voor de financiële problemen waarin hij verkeert. In november en december stelden drie grote aannemers, alle onderdeel van VolkerWessels, hun rechten veilig bij projecten van Heja, waaronder het Stadionkwartier in Eindhoven en het Stadionkwartier in Breda. Dat concern heeft ook een belang van 30 procent in Heja. Heja-directeur Jan Hoppen liet onlangs aan dagblad BN De Stemweten een Luxemburgse investeerder te hebben gevonden die bereid is een aantal vastgoedprojecten over te nemen. Voorwaarde is wel dat Heja eerst overeenstemming bereikt met VolkerWessels en de onderaannemers. Dat is nog niet gelukt.

VolkerWessels hoopt dat er in de loop van deze week meer duidelijkheid is over een oplossing. Een woordvoerder zegt dat het concern in elk geval geen financiële rol kan spelen in het faillissement dat nu is aangevraagd. “De situatie is extreem precair”, meldt hij. “We willen het proces niet verstoren met verdere mededelingen.” Bij de Heja-kantoren in Breda en Eindhoven neemt niemand de telefoon op. Er is alleen een antwoordapparaat te horen met het verzoek om het op een later tijdstip nog eens te proberen.

Reageer op dit artikel