nieuws

Emmen stemt in met nieuw dierenpark

bouwbreed

Emmen stemt in met nieuw dierenpark

De gemeenteraad van Emmen heeft maandagavond ingestemd met de verhuizing en nieuwbouw van het Dierenpark. Het project dat 200 miljoen kost, kreeg een ruime meerderheid.

Het Dierenpark dat van het centrum naar buiten moet verhuizen, verkeert al jaren in financieel zwaar weer. Met een overlevingskrediet redde Emmen vorig jaar het park nog.Tegenstanders van de voor Emmen enorme investering vrezen dat het project de gemeente heel veel geld gaat kosten. Daar waarschuwde Twijnstra Gudde vorige week al voor omdat de financiële onderbouwing rammelt. De problemen die ervoor zorgen dat het dierenpark met verlies draait, zijn vooral veroorzaakt door tegenvallende bezoekersaantallen. Op het toppunt kwamen 1,5 miljoen mensen aapjes kijken. Nu is dat minder dan de helft. Volgens Emmen wordt het park na de verhuizing weer rendabel.

Reageer op dit artikel