nieuws

Dakpan met zonnecellen

bouwbreed Premium

Smartroof uit Ardooie in België levert dakpannen van polypropyleen met geïntegreerde monokristallijne zonnecellen. Het grote voordeel is dat de pannen nauwelijks opvallen op het dak. Samen vormen de op elkaar aangesloten zonnepannen een compleet zonnepaneel. Smartroof laat op Batibouw in Brussel twee typen zien: de Neosolpan en de Renosolpan. De pannen worden op de dakconstructie […]

Smartroof uit Ardooie in België levert dakpannen van polypropyleen met geïntegreerde monokristallijne zonnecellen. Het grote voordeel is dat de pannen nauwelijks opvallen op het dak. Samen vormen de op elkaar aangesloten zonnepannen een compleet zonnepaneel. Smartroof laat op Batibouw in Brussel twee typen zien: de Neosolpan en de Renosolpan. De pannen worden op de dakconstructie geschroefd. Ze behouden hun kleur en zijn bestand tegen ultraviolet licht. Voor de nok en de randen zijn hulpstukken en pannen beschikbaar zonder zonnecellen. Volgens Smartroof is een goede regenbui voldoende voor het periodiek reinigen van het dak. Na zo’n 20 jaar is de opbrengst van de zonnecellen nog altijd zo’n 80 procent van de beginwaarde.

Reageer op dit artikel