nieuws

Chipshol wil NMa voor rechter slepen

bouwbreed

Chipshol overweegt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) voor de rechter te slepen. De gebiedsontwikkelaar wil zo een onderzoek naar mogelijke oneerlijke concurrentie door het vastgoedbedrijf van Schiphol afdwingen. Het bedrijf diende vorig jaar mei een klacht in bij de NMa over machtsmisbruik van de luchthaven. Volgens directeur Peter Poot van Chipshol is daar tot dusver vrijwel […]

Chipshol overweegt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) voor de rechter te slepen. De gebiedsontwikkelaar wil zo een onderzoek naar mogelijke oneerlijke concurrentie door het vastgoedbedrijf van Schiphol afdwingen. Het bedrijf diende vorig jaar mei een klacht in bij de NMa over machtsmisbruik van de luchthaven. Volgens directeur Peter Poot van Chipshol is daar tot dusver vrijwel niets mee gedaan. De toezichthouder heeft de onderneming laten weten nog zeker zes maanden extra nodig te hebben. Poot vraagt zich inmiddels af of de mededingingsautoriteit wel “zuiver op de graat is” en overweegt een rechtsgang. De ontwikkelaar wordt naar eigen zeggen al jaren tegengewerkt bij plannen om bij het vliegveld een nieuw kantorenpark te ontwikkelen. Schiphol zou daarbij gesteund zijn door verschillende overheden.

Reageer op dit artikel