nieuws

Bouwblokken vol met steenwol

bouwbreed Premium

Juwö Poroton uit Wöllstein in Duitsland trekt op Batibouw aandacht met holle keramische bouwblokken gevuld met steenwol. Volgens de fabrikant zijn ze geschikt voor passief- en nulenergiewoningen. Het gaat om Thermoplan bouwblokken type MZ10, met aan de binnen- en buitenzijde smalle ongevulde holle ruimten. De blokken zijn 249 millimeter hoog, 248 millimeter lang en 300, […]

Juwö Poroton uit Wöllstein in Duitsland trekt op Batibouw aandacht met holle keramische bouwblokken gevuld met steenwol. Volgens de fabrikant zijn ze geschikt voor passief- en nulenergiewoningen. Het gaat om Thermoplan bouwblokken type MZ10, met aan de binnen- en buitenzijde smalle ongevulde holle ruimten. De blokken zijn 249 millimeter hoog, 248 millimeter lang en 300, 365 of 425 millimeter dik. Een buitenmuur van keramische blokken wordt meestal afgewerkt met stucwerk. Met 20 millimeter stucwerk aan de buitenzijde en 10 millimeter aan de binnenzijde levert de constructie een U-waarde (warmtedoorlaatbaarheid) van slechts 0,22 W/m2K op.

Reageer op dit artikel