nieuws

Boete bouwbedrijf na dodelijk ongeval

bouwbreed Premium

Boete bouwbedrijf na dodelijk ongeval

De Zwolse rechtbank heeft een bouwbedrijf uit Zwolle veroordeeld tot een boete van 19.000 euro na een bedrijfsongeval waarbij een 31-jarige medewerker van het bedrijf om het leven kwam.

De aannemer hield zich in juli 2010 tijdens sloopwerkzaamheden op een bouwproject in de Arnhemse binnenstad niet aan de veiligheidsvoorschriften, zo verweet het openbaar ministerie de onderneming. Daardoor brak een betonnen trap onverwacht in tweeën. De 31-jarige man, die onder de trap aan het werk was, werd bedolven en overleed ter plekke. Een andere medewerker raakte lichtgewond. Volgens de rechtbank heeft het bouwbedrijf onvoldoende maatregelen getroffen om de medewerkers veilig te laten werken. De betonnen trap was al gedeeltelijk losgezaagd van het pand en voorzien van gaten om het gevaarte later met een hijskraan te verwijderen. Daardoor stond de trap op scherp. De aannemer had de trap kunnen onderstempelen, de plek af kunnen zetten met linten of de trap al in de stroppen kunnen hangen, maar dat is allemaal niet gebeurd.

Lees de uitspraak van de rechtbank

Reageer op dit artikel