nieuws

‘Betere bescherming zzp’er goede zaak’

bouwbreed

‘Betere bescherming zzp’er goede zaak’

Het kabinet stuurde vorige maand een brief naar de Tweede Kamer met een voorstel voor een betere bescherming van de zzp’er.

Arbouw-directeur Jan Warning vraagt zich af of de arbeidsomstandigheden van de zzp’er daar wel aanleiding toe geven. Er is een verschil op het gebied van de fysieke belasting. ”Een werknemer in de bouw mag maximaal 25 kilo tillen en voor zzp’ers geldt er geen limiet” schrijft Warning in zijn artikel dat donderdag op de opiniepagina van Dagblad Cobouw verschijnt.

In 2010 heeft de SER een unaniem advies gegeven dat zzp’ers onder een groter deel van het regime van de Arbowet moeten vallen. ”Het kabinet volgt het advies van de SER niet in alle opzichten. De regering kiest ervoor dat bepalingen over fysieke belasting alleen gelden wanneer de zzp’er met anderen op de bouwplaats werkt.”

Volgens Warning is het een goede zaak dat zzp’ers beter beschermd zijn. ”Om hun vakmanschap en flexibiliteit heeft de bouwnijverheid deze groep nu en in de toekomst hard nodig.”

Lees morgen het opinieartikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel