nieuws

Automatisch RAW 
bestekken omzetten

bouwbreed Premium

Bestekken gemaakt met RAW 2005 automatisch omzetten naar de RAW 2010 systematiek. Dat bespaart bestekschrijvers in de grond-, weg- en waterbouw veel tijd. Het is volgens KPD Automatisering mogelijk met de nieuwe conversie software die het bedrijf uit Leidschendam heeft ontwikkeld. De veranderingen die CROW in 2010 doorvoerde in de besteksystematiek betekenen dat alle moederbestekken […]

Bestekken gemaakt met RAW 2005 automatisch omzetten naar de RAW 2010 systematiek. Dat bespaart bestekschrijvers in de grond-, weg- en waterbouw veel tijd. Het is volgens KPD Automatisering mogelijk met de nieuwe conversie software die het bedrijf uit Leidschendam heeft ontwikkeld. De veranderingen die CROW in 2010 doorvoerde in de besteksystematiek betekenen dat alle moederbestekken opnieuw geschreven moeten worden.Met de conversie-tool is het volgens KPD zo gepiept. Bij de conversie wordt het jarenlang gebruikte RSU bestandsformaat vervangen door het op XML-gebaseerde RSX-formaat. Een extra tool zet deze formaten op zijn beurt om naar PDF bestanden die op vrijwel alle apparatuur leesbaar zijn.

Reageer op dit artikel