nieuws

Akkoord over cao houthandel

bouwbreed Premium

Akkoord over cao houthandel

De achterban van vakbond FNV Bouw heeft ingestemd met het eindbod van de werkgevers voor de nieuwe cao houthandel. Hiermee is de nieuwe cao een feit.

De cao voorziet in een loonsverhoging van 1,2 procent per 1 juli 2012 en een loonsverhoging van 2,0 procent per 1 januari 2013. Daarbij komen eenmalige uitkeringen van 250 euro op 1 mei 2012 en op 1 mei 2013 voor iedereen die op die datum in dienst is.

Verder is 500.000 euro per jaar beschikbaar voor scholing en behoud van werkgelegenheid en werkzekerheid. Werknemers hebben de mogelijkheid om van dit geld certificaten te halen voor in de praktijk op gebouwde kennis. Ook kan uit dit budget om-, her- of bijscholing worden betaald van werknemers die met ontslag bedreigd worden of al zijn ontslagen.

De cao voor de houthandel loopt van januari dit jaar tot en met 31 december 2013.

Reageer op dit artikel