nieuws

Afschaffen Eurovignet mogelijk uitgesteld

bouwbreed Premium

Afschaffen Eurovignet mogelijk uitgesteld

De afschaffing van het Eurovignet per 1 januari 2013 gaat hoogstwaarschijnlijk niet door. Dit blijkt uit een brief van staatssecretaris Weekers van Financiën aan de Tweede Kamer.

Vijf landen kennen momenteel het Eurovignet. De vier andere, Duitsland, Denemarken, Zweden en België,hebben inmiddels laten weten voorlopig niet te stoppen met het vignet voor vrachtwagens zwaarder dan 12 ton. Hun pogingen om een nationaal systeem van kilometerheffing in te voeren, duurt langer dan gedacht. Door in Nederland eenzijdig het vignet af te schaffen, zou de wegenbelasting voor Nederlandse vrachtwagens fors hoger worden. Tegelijkertijd zouden voor internationale transportbedrijven de kosten stijgen, omdat zij in die andere landen nog wel een vignet moeten hebben.

Reageer op dit artikel