nieuws

Aanbesteding kaden Twentekanaal open

bouwbreed

Aanbesteding kaden Twentekanaal open

De aanbesteding van de aanleg van de laad- en loskade is het eerste hoofdstuk in de realisatie van de Kanaalzone langs het Twentekanaal in Hengelo.

In dit plangebied gaat Stork Thermeq zich vestigen. Het bedrijf is nu nog gehuisvest in het centrum van Hengelo-Zuid.

De kade wordt geschikt gemaakt voor schepen met een diepgang van gemiddeld 3,50 meter en een maximale lengte van 110 meter. Om de breedte aan te kunnen, moet de kade worden ingekast. Ook moet er een laad- en losplaats komen met kering en een verharding. Eerst moet de insteekhaven worden gedempt en de waterbodem gesaneerd.

Aannemers kunnen tot en met 15 maart inschrijven op basis van een geïntegreerd contract. De winnende combinatie krijgt de verantwoordelijkheid over technisch ontwerp en uitvoering. Vijf partijen worden geselecteerd. Kandidaten moeten de afgelopen drie jaar een omzet in de gww-sector van minstens 6 miljoen euro hebben gerealiseerd. Verder is ervaring met geïntegreerd werken, construct & engineering en de aanleg van damwanden vereist.

De gemeente wil eind juni met de aanleg beginnen.

 

Lees meer over de opdracht

Reageer op dit artikel