nieuws

Wienerberger lijft buizenproducent in

bouwbreed

Wienerberger lijft buizenproducent in

Wienerberger krijgt buizenproducent Pipelife volledig in handen. De bakstenenfabrikant neemt het 50 procentsbelang dat Solvay in de gezamelijke onderneming had, voor 172 miljoen euro over.

Solvay en Wienerberger richtten Pipelife, dat kunststof buizen maakt, ruim twintig jaar geleden op. Daarmee speelden ze in op de overgang van betonnen en metalen waterleidingen naar kunststof producten. Pipelife groeide uit tot een van de grootste buizenfabrikanten ter wereld, met 29 productievestigingen, 2600 werknemers en een omzet van 800 miljoen euro.

Solvay zal de verkoopopbrengst gebruiken om de kernactiviteiten te versterken. Het chemieconcern produceert onder meer plastics en andere stoffen die gebruikt worden in onder meer de sectoren bouw, energie, water en milieu.

Reageer op dit artikel