nieuws

‘Wees voorzichtig met Nederlands imago’

bouwbreed

‘Wees voorzichtig met Nederlands imago’

Detacheerders Otto Workforce, Tecline en Work Support zijn niet blij met het PVV-meldpunt voor klachten over Oost-Europeanen. Volgens hen doet het afbreuk aan het goede imago van Nederland.

Nederland moet zijn goede imago koesteren, vindt directeur Centraal Europa Guido Vreuls van Otto Workforce. “Anders worden we voorbij gestreefd door Duitsland of de Scandinavische landen. Het is niet zo dat de Polen voor ons in de rij staan. Wij staan voor hen in de rij.”

De Nederlandse detacheerders merken nu nog niet zoveel van de maatschappelijke discussie, nuanceert directeur Paul Muller van Tecline. “Maar we moeten oppassen voor een al te negatief sentiment. Als op de Europese markt een gevoel ontstaat van: in Nederland moet je niet zijn, dan hebben we een probleem. We hebben die mensen wel nodig.”

Reageer op dit artikel