nieuws

Vestia zet directeur aan de kant

bouwbreed Premium

Vestia heeft directievoorzitter Erik Staal aan de kant gezet. Aanleiding is het miljardentekort waarmee de grootste corporatie van Nederland kampt.

Gerard Erents is door de raad van commissarissen aangesteld als interimbestuursvoorzitter. Oud-corporatiedirecteur Jacques Thielen neemt ook plaats in het interimbestuur. Volgens Vestia heeft Erik Staal besloten om in het belang van Vestia terug te treden. Erents was eerder interimdirectievoorzitter bij Rochdale, na het ontslag van Hubert Möllenkamp .

Vestia is in de problemen gekomen door de grote omvang van zijn derivatenportefeuille. Door de lage rente moest de Rotterdamse corporatie ruim 1,5 miljard euro bijstorten. Dat geld had zij niet, waarna vijf collega-corporaties in de bres moesten springen.

> pagina 6: bouw profiteerde ook van staals trapezewerk

Reageer op dit artikel