nieuws

‘Verbod op clusteren verandert aanbestedingspraktijk niet’

bouwbreed

‘Verbod op clusteren verandert aanbestedingspraktijk niet’

Het verbod op clusteren verandert de aanbestedingspraktijk niet. Dat voorspelt aanbestedingsjurist Arent van Wassenaer, van het internationale advocatenkantoor Allen en Overy.

De Tweede Kamer stemt waarschijnlijk donderdag in met een voorstel van D66 en de SP om het samenvoegen van opdrachten tegen te gaan. Het anti-clusterplan helpt het midden- en kleinbedrijf echter nauwelijks, verwacht Van Wassenaer. “Hoe wil je bewijzen dat iets onnodig is samengevoegd? Een mkb-bedrijf zal een kort geding moeten aanspannen, de aanbestedingsprocedure moet worden stopgezet en het bedrijf zelf zal een studie moeten maken om het aan te tonen. Ik zie de rechter al kijken: waar heeft u het over?”

Reageer op dit artikel