nieuws

Sloopdwang ’t Loon leidt tot bezwaren en claims

bouwbreed

Sloopdwang ’t Loon leidt tot bezwaren en claims

De gemeente Heerlen ziet zich geconfronteerd met veel bezwaren en claims van bedrijven en organisaties die schade hebben opgelopen door de sloop van een deel van winkelcentrum ’t Loon.

Dat blijkt uit een persbericht van de gemeente. De Vereniging van Eigenaren werd door de gemeente middels een last onder aanzegging van bestuursdwang gedwongen een deel van het winkelcentrum te slopen. Vrancken Herenmodes, 3W Vastgoed en 3W Holding, Nieuwe Steen Investments (NSI), Q-Park ’t Loon, ING Real Estate Development Holding en de Vereniging van Eigenaren Winkelcentrum ’t Loon hebben bezwaar gemaakt tegen de last tot sloop. C&A, Castellum Herle, Miss Etam, Promiss en Q-Park hebben schadeclaims ingediend. De gemeente heeft die claims naar haar aansprakelijkheidsverzekeraar doorgeleid. Daarnaast hebben twaalf winkeliers een vergoeding aangevraagd. Van tien daarvan is de winkel geheel of deels gesloopt.

De gemeente heeft reeds 270.000 euro uitgekeerd. Enkele winkeliers hebben hun zaak in het centrum van Heerlen voortgezet, andere zijn met de gemeente in gesprek over vestiging elders in ’t Loon of de stad. Volgens het persbericht gaat het door de sloop kleiner geworden winkelcentrum op 11 februari weer open.

Reageer op dit artikel