nieuws

SKF waarschuwt voor slechte uitlijning

bouwbreed

SKF, fabrikant van onder meer lagers, biedt nu ook lasergereedschap aan om de uitlijning van aandrijvingen en elektromotoren te controleren. Slecht uitgelijnde aandrijfassen en -riemen zetten een kettingreactie aan mankementen in gang, waarschuwt de producent. De problemen variëren van overmatige slijtage tot lostrillende motoren. Vooral speling in de bevestigingen waarmee (elektro)motoren vastzitten aan de rest […]

SKF, fabrikant van onder meer lagers, biedt nu ook lasergereedschap aan om de uitlijning van aandrijvingen en elektromotoren te controleren. Slecht uitgelijnde aandrijfassen en -riemen zetten een kettingreactie aan mankementen in gang, waarschuwt de producent. De problemen variëren van overmatige slijtage tot lostrillende motoren. Vooral speling in de bevestigingen waarmee (elektro)motoren vastzitten aan de rest van de constructie, werken trillingen in de hand. Visuele inspectie is volgens SKF niet genoeg om slechte uitlijningen te ontdekken. Traditionele meetinstrumenten kunnen de afwijkingen wel vaststellen maar het ontbreekt ze vaak aan voldoende precisie. Lasersystemen zijn wat SKF betreft beter geschikt, niet in de laatste plaats vanwege het grote aantal cijfers achter de komma.

Reageer op dit artikel