nieuws

Schelpen zuiveren hemelwater

bouwbreed

Schelpen zuiveren hemelwater

Altena Groep uit ‘t Harde heeft cassettes van geotextiel ontwikkeld, gevuld met schelpen. Zij zuiveren hemelwater.

Bovendien zorgen ze voor het infiltreren van het gezuiverde hemelwater in de bodem. De cassettes bestaan uit een aan de bovenzijde open omhulling van geotextiel. Ze worden afgevuld met schelpen en één tot anderhalve meter diep ingegraven. De hemelwaterafvoer wordt aangesloten op een drainagebuis, die door de schelpen loopt en weer omhoog.

Het hemelwater verspreidt zich door de gaatjes van de drainagebuis in de massa schelpen. Slib gaat in de schelpen zitten en wordt adiabatisch gezuiverd door beluchting. Het gaat barsten en verteren. Vervolgens sijpelt het gezuiverde hemelwater in de bodem.

Reageer op dit artikel