nieuws

Saint-Gobain voert omzet en winst op

bouwbreed Premium

Saint-Gobain heeft afgelopen jaar de omzet met 5 procent opgevoerd tot 42 miljard euro. Het Franse bouwmaterialenconcern, dat in Nederland eigenaar is van onder andere Isover en Raab Karcher, zag de nettowinst met bijna 14 procent stijgen tot 1,28 miljard. Vooral in de eerste helft van het jaar boekte de onderneming flinke vooruitgang. Stijgende grondstofkosten […]

Saint-Gobain heeft afgelopen jaar de omzet met 5 procent opgevoerd tot 42 miljard euro. Het Franse bouwmaterialenconcern, dat in Nederland eigenaar is van onder andere Isover en Raab Karcher, zag de nettowinst met bijna 14 procent stijgen tot 1,28 miljard. Vooral in de eerste helft van het jaar boekte de onderneming flinke vooruitgang. Stijgende grondstofkosten kon Saint-Gobain doorberekenen aan zijn afnemers. Dit jaar verwacht het concern verdere omzetgroei. Die zal voornamelijk tot stand komen door opnieuw prijsstijgingen door te voeren. Een concrete winstprognose gaven de Fransen niet af.

Reageer op dit artikel