nieuws

Rubberen dammen in riool van New York

bouwbreed Premium

Het Department of Environmental Protection van New York heeft twee opblaasbare dammen van synthetische rubber geïnstalleerd in twee grote rioolbuizen met diameters van 3 meter in het stadsdeel Brooklyn. Het rioolwater wordt op gewone dagen via deze buizen naar een waterzuiveringsinstallatie gepompt. Bij zware neerslag stroomt echter een groot deel van het water uit de […]

Het Department of Environmental Protection van New York heeft twee opblaasbare dammen van synthetische rubber geïnstalleerd in twee grote rioolbuizen met diameters van 3 meter in het stadsdeel Brooklyn. Het rioolwater wordt op gewone dagen via deze buizen naar een waterzuiveringsinstallatie gepompt. Bij zware neerslag stroomt echter een groot deel van het water uit de riolering via overlopen rechtstreeks de East River in. Beide systemen zijn uitgerust met sensoren die ervoor zorgen dat de dammen bij een kritieke waterhoogte worden opgeblazen. Achter elke dam kan dan tijdelijk 2 miljoen liter water in de riolen worden opgeslagen. Mocht het riool volraken, dan hebben beide systemen een noodschakelaar die de dammen direct laat leeglopen, waarna het water alsnog naar de rivier stroomt. De aanleg van beide dammen heeft 12 miljoen euro gekost. Ze zijn onderdeel van een groot project, het NYC Green Infrastructure Plan, waarin New York 2 miljard euro investeert om de kwaliteit van het water in de rivieren en de haven te verbeteren.

Reageer op dit artikel