nieuws

Rijksgebouwendienst draagt WKO-tool over aan ISSO

bouwbreed

-De Rijksgebouwendienst biedt marktpartijen de gelegenheid gebruik te maken van de WKO-expertisetool, een ontwerp- en beheerinstrument voor warmte- en koude-opslaginstallaties.

Directeur Alex Vermeulen van de Rijksgebouwendienst heeft eerder deze week een overdrachtsovereenkomst gesloten met ISSO, het kennisinstituut voor de installatiesector waardoor de expertisetool vanaf eind dit jaar via het instituut bereikt kan worden. Door dit instrument over te dragen aan ISSO stelt de Rijksgebouwendienst de markt in staat om genormeerd de gevraagde kwaliteit te leveren en zo faalkosten in ontwerp, uitvoering en beheer te voorkomen.

ISSO zal er ook voor zorgen dat in het komende jaar het instrument in overleg met de gebruikers verder wordt ontwikkeld. De tool sluit aan op de nieuwste ISSO-publicatie ‘Ontwerp, realisatie en beheer van een energiecentrale met warmte- en koude-opslag’. Die zal eind dit jaar verschijnen. Vanaf 1 januari 2013 zal een certificeringsregeling gelden voor WKO-installaties. De Rijksgebouwendienst maakt vanaf dat moment alleen nog gebruik van gecertificeerde bedrijven.

Reageer op dit artikel