nieuws

Prijsduiken met 14 procent op dieptepunt

bouwbreed Premium

Prijsduiken met 14 procent op dieptepunt

Noodgedwongen calculeren bouwers aan de optimistische kant. Door het prijsduiken proberen ze sneller kansen te verzilveren en meer te optimaliseren, terwijl opdrachtgevers meer in risicodenken blijven hangen.

Zo schetst adviseur Joep van der Meer van Arcadis de situatie. Gemiddeld zitten de offertes 14 procent onder de directieramingen, wijst Van der Meer op de meest recente gegevens van Bureau Documentatie Bouwwezen.

Het is volgens hem opvallend dat de bouwinschrijvingen in cycli van ongeveer zeven jaar boven en onder de ramingen van de opdrachtgever schommelen. Komend jaar zal het prijsduiken van bouwers een dieptepunt bereiken, waarbij eind 2013 de eerste tekenen van licht prijsherstel zichtbaar zouden moeten zijn.

Reageer op dit artikel