nieuws

Overleg bouw-cao verloopt moeizaam

bouwbreed

De vierde onderhandelingsronde over de bouw-cao heeft geen doorbraak opgeleverd op het punt van de verruiming arbeidstijden. Dat hebben de onderhandelaars gisteren bekendgemaakt. “De discussies verlopen moeizaam.” Bouwwerkgevers willen meer mogelijkheden voor bedrijven om de werktijden zelf vast te stellen. Vakbonden zijn daar huiverig voor. Zij vrezen dat de sector, die al kampt met een […]

De vierde onderhandelingsronde over de bouw-cao heeft geen doorbraak opgeleverd op het punt van de verruiming arbeidstijden. Dat hebben de onderhandelaars gisteren bekendgemaakt. “De discussies verlopen moeizaam.”

Bouwwerkgevers willen meer mogelijkheden voor bedrijven om de werktijden zelf vast te stellen. Vakbonden zijn daar huiverig voor. Zij vrezen dat de sector, die al kampt met een lage instroom, er daardoor niet aantrekkelijker op wordt voor nieuwkomers.

Volgens John Knoester, voorzitter van de werkgeversdelegatie, gaan cao-partijen komende dagen zoeken naar een opening.

Reageer op dit artikel