nieuws

Orderboek Vinci naar record van 30,6 miljard

bouwbreed

De Franse bouwer Vinci heeft een recordbedrag aan opdrachten in portefeuille: 30,6 miljard euro. Het bedrag ligt 18 procent hoger dan een jaar geleden.

Vinci rekent dit jaar op een stabilisering van het bouwbedrijf. Gemikt wordt op minstens dezelfde resultaten als in 2011. Het concern waarschuwt echter voor eventuele tegenvallers in diverse segmenten en Europese regio’s. De tolinkomsten uit de snelwegen zullen waarschijnlijk licht toenemen.

De Franse aannemer slaagde erin om vorig jaar in eigen land zijn bouwproductie met 8,7 procent te verhogen tot 23,6 miljard euro. In het buitenland noteert de bouwer minder groei en klom met 2,7 procent naar 13,4 miljard euro. De brutowinst (ebit) steeg met 6,6 procent tot 3660 miljoen euro

De bouwbedrijven van Vinci zetten vorig jaar een omzet weg van 31,5 miljard euro. Op vergelijkbare basis werd een groei gerealiseerd van 6,7 procent. In werkelijkheid – met meetelling van de aankopen – bedroeg de toename 11,9 procent.

Van de bouwomzet neemt de grootste hap voor zijn rekening Vinci Constructions met een bedrag van 14,1 miljard euro.

Wegenbouwer Eurovia bracht 8,7 miljard in het laadje. De bijdrage van de op energie georiënteerde bedrijven steeg met 22 procent naar 8,7 miljard euro.

Reageer op dit artikel