nieuws

Natuurcentrum in Stratemakerstoren

bouwbreed Premium

De rijksmonumentale Stratemakerstoren in Nijmegen wordt verbouwd en gaat plaats bieden aan een nationaal Natuurcentrum Rivieren. Door aan de achterzijde van de middeleeuwse toren nieuwbouw te plegen, is realisatie van het natuurcentrum met een investering van 6 miljoen euro haalbaar, zo blijkt uit onderzoek.

Het haalbaarheidsonderzoek is uitgevoerd nadat nieuwbouw van een Natuurcentrum Rivieren in de uiterwaarden bij de Waalbrug door Rijkswaterstaat werd afgekeurd. De gemeente legt wel een voetgangersbrug aan over een oude rivierarm, om een verbinding te maken tussen de Stratemakerstoren en de Ooijpolder.

Voor de realisatie van het natuurcentrum werken Staatsbosbeheer, Natuurmuseum Nijmegen, Milieu Educatie Centrum Nijmegen en IVN samen met het historisch museum Stratemakerstoren dat in het monument gevestigd blijft. Er is inmiddels 4,5 miljoen euro aan subsidies voor het project verworven. De komende tijd wordt het ontwerp verder uitgewerkt. Naar verwachting kan de bouw in het voorjaar van 2013 van start gaan.

Reageer op dit artikel