nieuws

Meldpunt voor fouten Bouwbesluit actief

bouwbreed

– Het meldpunt fouten Bouwbesluit 2012 is in de lucht. Aannemers, architecten of andere bouwprofessionals die fouten aantreffen in het nieuwe Bouwbesluit kunnen deze doorgeven aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Binnen tien dagen krijgt de foutenontdekker te horen wat er met zijn bevinding gebeurt. Het meldpunt is er gekomen op aandringen van de Tweede […]

– Het meldpunt fouten Bouwbesluit 2012 is in de lucht. Aannemers, architecten of andere bouwprofessionals die fouten aantreffen in het nieuwe Bouwbesluit kunnen deze doorgeven aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Binnen tien dagen krijgt de foutenontdekker te horen wat er met zijn bevinding gebeurt. Het meldpunt is er gekomen op aandringen van de Tweede Kamer. Het nieuwe Bouwbesluit dat 1 april ingaat, is al voorzien van een hersteldocument, waarin de belangrijkste gebreken zijn gecorrigeerd. Hoelang het aangepaste Bouwbesluit in zijn huidige vorm blijft voortbestaan is overigens alweer onzeker. De Tweede Kamer hoort op 14 maart deskundigen aan om te na te gaan of een fundamentele aanpassing van het Bouwbesluit op korte termijn zinvol is. Minister Spies (wonen) wil daar niet aan. Ze vindt dat de sector eerst de tijd moet krijgen om te wennen aan het Bouwbesluit 2012.

Reageer op dit artikel