nieuws

Meer geld voor milieu in wijk Zutphen

bouwbreed

Nadat de gemeente Zutphen een bijdrage van 2 ton aan het noodfonds voor de bewoners van ecowijk De Teuge in Zutphen heeft toegezegd, komt ook Vitens over de brug. Het waterbedrijf stort 4 ton in het fonds. In totaal is er tussen 800.000 en 1,3 miljoen euro nodig om de problemen met een mislukt centraal […]

Nadat de gemeente Zutphen een bijdrage van 2 ton aan het noodfonds voor de bewoners van ecowijk De Teuge in Zutphen heeft toegezegd, komt ook Vitens over de brug. Het waterbedrijf stort 4 ton in het fonds.

In totaal is er tussen 800.000 en 1,3 miljoen euro nodig om de problemen met een mislukt centraal WKO-systeem op te lossen. Het is nog niet duidelijk of de betrokken corporaties, installateurs en aannemers eveneens gaan bijdragen in de kosten.

Het geld gaat worden gebruikt om de 187 milieuwoningen in De Teuge om te bouwen met een individueel verwarmingssysteem. Daarnaast gaat TNO de bouwkundige kwaliteit van de woningen onderzoeken. De hoge stookkosten worden niet alleen veroorzaakt door een slecht functionerende warmtepomp maar ook door dakisolatieproblemen, zo is het vermoeden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels