nieuws

Lagere archeologiekosten voor projectontwikkelaars

bouwbreed Premium

Lagere archeologiekosten voor projectontwikkelaars

Een nieuwe archeologische kenniskaart van Nederland moet de kosten verminderen die projectontwikkelaars maken voor archeologisch onderzoek.

Dat schrijft staatssecretaris Halbe Zijlstra (cultuur) aan de Tweede Kamer. Op de kaart wordt aangegeven waar belangrijke archeologische vondsten te verwachten zijn. “Door verwerken van archeologische kenniswinst in waardekaarten kunnen gemeenten beter rekening houden met de belangen van de archeologie en die van de verstoorder”, schrijft Zijlstra. “Dit leidt vervolgens tot afname van archeologisch vooronderzoek en daarmee tot een afname van de uitgaven voor archeologie.”

Het overzicht wordt gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Lees het evaluatierapport over de archeologiewet

Reageer op dit artikel