nieuws

Kustonderhoud samen met Vlamingen

bouwbreed Premium

-Vlaanderen en Nederland gaan samenwerken bij het onderhouden van de kust. Eind februari 2012 willen Vlaanderen en Nederland gezamenlijk een opdracht in de markt zetten voor het aanbrengen van zand op zowel de Vlaamse als Nederlandse kust. Door de samenwerking besparen de twee overheden kosten en maken ze gebruik van elkaars kennis. Het Vlaamse agentschap […]

-Vlaanderen en Nederland gaan samenwerken bij het onderhouden van de kust. Eind februari 2012 willen Vlaanderen en Nederland gezamenlijk een opdracht in de markt zetten voor het aanbrengen van zand op zowel de Vlaamse als Nederlandse kust. Door de samenwerking besparen de twee overheden kosten en maken ze gebruik van elkaars kennis.

Het Vlaamse agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust en Rijkswaterstaat sloten hiervoor een overeenkomst. “Door gezamenlijk aan te besteden hopen wij de markt een aantrekkelijke vraag voor te kunnen leggen. Een aantrekkelijke vraag die voor Vlaanderen en Rijkswaterstaat resulteert in een betere prijs vanuit de markt. Daarnaast benutten we de samenwerking om te onderzoeken of we in de toekomst gebruik kunnen maken van elkaars zandwingebieden in de Noordzee”, aldus directeur-generaal van Rijkswaterstaat Jan Hendrik Dronkers.

Reageer op dit artikel