nieuws

Kritiek op nieuw zzp-beleid staatssecretaris De Krom

bouwbreed

Kritiek op nieuw zzp-beleid staatssecretaris De Krom

Om “gevaarlijke situaties op de bouwplaats te voorkomen” doet het CNV en de vakcentrale MHP een klemmend beroep op de Tweede Kamer. Ze willen dat ook zzp’ers die alleen werken op de bouwplaats moeten gaan voldoen aan alle arboregels.

De twee bonden reageren daarmee op een voorstel van staatssecretaris De Krom (sociale zaken). Hij vindt dat zelfstandigen zich alleen aan alle veiligheidsregels hoeven te houden als zij samenwerken met anderen. “Zo krijg je rechtsongelijkheid. Los daarvan, zo moet je niet met elkaar willen omgaan”, verklaart Maurice Limmen, vicevoorzitter van het CNV in een persbericht. Limmen denkt dat opdrachtgevers de voorgestelde regels eenvoudig kunnen omzeilen om te kunnen besparen op kostbare voorzieningen. Charles Verhoef voorzitter van FNV Zelfstandigen Bouw is daar niet zo bang voor, verklaarde hij vorige week in Cobouw.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels