nieuws

Klapanker verstoort bij inbrengen bodem niet

bouwbreed

Op de gww-vakbeurs Infra Relatiedagen presenteerde JLD International uit Edam klapankers, die bij het inbrengen de bodem niet verstoren. De ankers hebben zowel een trekstang als een drijfstang. De drijfstang wordt na het op de juiste diepte slaan van het anker teruggetrokken. Vervolgens zorgt trekken aan de trekstang voor het klappen van het anker, waarna […]

Op de gww-vakbeurs Infra Relatiedagen presenteerde JLD International uit Edam klapankers, die bij het inbrengen de bodem niet verstoren. De ankers hebben zowel een trekstang als een drijfstang. De drijfstang wordt na het op de juiste diepte slaan van het anker teruggetrokken. Vervolgens zorgt trekken aan de trekstang voor het klappen van het anker, waarna de trekstang op spanning kan worden gebracht. De ankers bestaan in verschillende afmetingen en vormen, voor breuklasten van 45 tot 445 kN. Volgens JLD International zijn de ankers ook makkelijk te verwijderen. In zijn folder vergelijkt het bedrijf het plaatsen en verwijderen van de trekankers met het draaien van een spaarlamp in of uit een fitting. JLD International levert ook grondmechanische adviezen en verhuurt apparatuur voor het plaatsen.

Reageer op dit artikel