nieuws

Inspectie gaat kijken naar zwembaden

bouwbreed Premium

De Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) gaat gericht onderzoek doen bij gemeenten naar het toezicht op zwembaden en dan vooral op het onderhoud naar roestvaststalen constructies. In zwembaden wordt gekeken of die constructies ook daadwerkelijk gecontroleerd worden en indien nodig verholpen wordt. Dit schrijft minster Spies in een brief aan de Kamer. Aanleiding is […]

De Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) gaat gericht onderzoek doen bij gemeenten naar het toezicht op zwembaden en dan vooral op het onderhoud naar roestvaststalen constructies. In zwembaden wordt gekeken of die constructies ook daadwerkelijk gecontroleerd worden en indien nodig verholpen wordt. Dit schrijft minster Spies in een brief aan de Kamer.

Aanleiding is een aantal incidenten waaronder een dodelijk ongeluk in het zwembad van Tilburg waar roestvaststaal aangetast was. Aangezien het ondoenlijk is in korte tijd 1500 zwembaden te controleren, richt de inspectie zich op de 35 gemeenten die nog geen actie hebben ondernomen.

Reageer op dit artikel