nieuws

Imtech verwerft voor 150 miljoen aan zorgorders

bouwbreed Premium

Imtech verwerft voor 150 miljoen aan zorgorders

Imtech heeft voor 150 miljoen euro aan Duitse zorgorders binnengehaald. Dat heeft de technisch dienstverlener vanmorgen bekendgemaakt.

Het concern zal voor een negental ziekenhuizen en klinieken technische oplossingen leveren op het gebied van enerigie, brandbeveiliging, luchtbehandeling, verwarming en koeling. Voor een kliniek in Winnenden worden duizend energiepalen in de grond aangebracht en verbonden met energie-efficiente warmtepompen. “Technologie wordt in de zorg steeds belangrijker”, zegt Imtech-topman René van der Bruggen. “Technologie kan de exploitatiekosten verlagen, bedrijfsprocessen verbeteren en het onderhoud verder professionaliseren.” De bestuursvoorzitter ziet bovendien dat de vraag naar specifieke technologie die voldoet aan de strengste normen voor hygiene en veiligheid toeneemt. “De nieuwste orders bewijzen dat wij hierop goed kunnen inspelen.”

Reageer op dit artikel