nieuws

Imago beton moet hip en CO2-neutraal worden

bouwbreed

Imago beton moet hip en CO2-neutraal worden

Duurzaam beton wordt de norm. Negentien bedrijven en zes brancheorganisaties zoeken elkaar op om concrete afspraken te maken om de productie van de grijze grondstof te verduurzamen.

In april volgen keiharde afspraken over percentages. Het zou extra helpen als opdrachtgevers dat zouden belonen bij aanbestedingen. Betonproductie is wereldwijd de oorzaak van 5 procent van alle CO2-uitstoot. “De voetafdruk van beton is behoorlijk fout. In Nederland halen we 3 procent, maar het is niet voor niets dat aan de betonsector een stoffig, grijs en vies imago kleeft”, steekt duurzaamheidsmanager Tom van Nieuwenhuijzen van Van Nieuwpoortgroep de hand in eigen boezem.

Tijdens de CO2-bijeenkomst afgelopen week presenteerde hij de bevindingen op het gebied van de verduurzaming in de betonsector.

Reageer op dit artikel