nieuws

Hogere boete bij foute asbestverwijdering

bouwbreed

De boetes voor overtreding van de asbestregels zijn verhoogd van 1800 naar 3600 euro. Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekendgemaakt. De nieuwe boetes gelden voor niet-gecertificeerde asbestbedrijven, maar ook voor werknemers zonder de vereiste papieren werken. Het onjuist verwijderen van asbest wordt voortaan als een ernstige overtreding beschouwd. Dat maakt het […]

De boetes voor overtreding van de asbestregels zijn verhoogd van 1800 naar 3600 euro. Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekendgemaakt. De nieuwe boetes gelden voor niet-gecertificeerde asbestbedrijven, maar ook voor werknemers zonder de vereiste papieren werken.

Het onjuist verwijderen van asbest wordt voortaan als een ernstige overtreding beschouwd. Dat maakt het oploggen van hogere boetes mogelijk, aldus het ministerie.

Eerder werd al bekend dat de Arbeidsinspectie foute asbestsaneerders harder gaat aanpakken. De controles worden opgevoerd, de opsporingsmethode uitgebreid.

Reageer op dit artikel